firefighterkn написа:Да има го но не ти трябва - само пакости ще ти прави защото по време на модулаця процеса почистване не се изпълнява.Иван П. Иванов написа:Това не е така, относно стайния термостат. Аз съм с такъв и печката пак влиза в модулация!Kaloyan12 написа:Режим на модулация какво означава мерси предварителноТова е режим при който се предполага че камината ще работи най икономично но само ако го оставил в автоматичен режим тогава при достигане на зададената температура ще влезе в режем модулация този режим няма да го видиш и ако си със стаен термостат.
Иван П. Иванов написа:Колега, процесът "модулация" не се влияе е от стайният термост. "модулацията" я има със или без стайният термостат. Прав си, че по време на "модулация" няма смаопочистване, но как по-точно ще ми прави "пакости" термостата ? Печката със или без него минава през всичките режими, които си има - "модулация", "финално почистване" и тн... сиреч той реално не променя процесите на работа. Това е едно реле, което пуска и спира печката.firefighterkn написа:Да има го но не ти трябва - само пакости ще ти прави защото по време на модулаця процеса почистване не се изпълнява.Иван П. Иванов написа: Това е режим при който се предполага че камината ще работи най икономично но само ако го оставил в автоматичен режим тогава при достигане на зададената температура ще влезе в режем модулация този режим няма да го видиш и ако си със стаен термостат.Това не е така, относно стайния термостат. Аз съм с такъв и печката пак влиза в модулация!
п.с Хубаво е, когато някой направи нещо да казва дали е свършило работа или не. Не само да се пита как се оправя даден проблем и в момента, в който се намери решение да не се споделя, че е сработило. За да може хората със сходни проблеми като отворят форума да си намерят решения на проблемите.