Здравейте, отскоро съм с бърнит комфорт 18кв, в момента бачкат 2 радиатора и бойлер, има инсталирани още 2, но за момента са спрени. Когато е на автоматичен режим подминава 80градуса на водата, та за момента бачка на 2ра степен и стига около 65 на толкова е настроена и да изключва, само че на авто и всички радиатори пуснати, вода на 65 подминава 80.. За момента на 2ра ме устройва, но искам всичко да е както трябва, ще звъня и на подръжката защото е гаранционна де, но предпочитам и информация от тук. Ползва се с дистанционен програматор, но за момента е на ръчен режим на 22 градуса, сега въпроса е че при тази ситуация включва, бачка около 20 минути да речеме нормално, стига градусите, подминава ги с малко (както трябва да е) и печката гасне за около половин час, когато падне на 21.5 включва отново и така постоянно.. Доколко правилен е този режим на работа, включване и изключване по 10 пъти на ден да кажем? иначе оплаквания от температура в къщата и разход нямам. Нормално ли е на изстинала камина налягането да пада под 0.5, и при около 65 градуса вече да е 1.2?
нед яну 16, 2022 10:40 pmantracs_02 написа: Здравейте 2-ри сезон съм с бурнит 25( фумис) камината е с стаен термостат настроен на 24гр. след достигане на зададената температурата тя гасне но след 5-10 минути пак пали изгаря заредените пелети и пак гаснеи въпросът какъв е .