Управлението е Натурела и си е много гъвкаво, но за избора на горелка нямам думи! Тази фирма по моя препоръка направиха и 15кВт горелка, не знам защо не е избрана тя
. Ако котелът се ползва на 70*С няма да има проблеми с бойлера.
нед яну 31, 2021 11:57 amLazarGanev написа: Управлението е Натурела и си е много гъвкаво, но за избора на горелка нямам думи! Тази фирма по моя препоръка направиха и 15кВт горелка, не знам защо не е избрана тяНатурела е да, може би проблема за настройката има 2 причини, едната е че аз не съм съвсем наясно още с логиката на управлението и второ, че горелката е прекалено мощна и трудно се наглася. И аз предпочитам да е на 70 и да няма проблем и с котела, обаче в това време около 0 градуса навън още на 48-50 на водата сработва термостата за достигната температура. Бтв стаята в която е той е 22 квадрата, с външна изолация 5см и дограма врата и прозорец двоен стъклопакет бяло-бяло,а радиатора е тип 22 180/50см. Стаята въпреки това изстива бързо и докато запали наниво тая горелка отнема 10 минути. Проблема е в комфорта най-вече, че клати стайната температура в много големи осезаеми граници. Мен ме интересува минимума на пелети до който може да се смъкне горелката без да загасва и настройките на вентилатора. Зспитах производителите, но отговор няма за момента.. Ако котелът се ползва на 70*С няма да има проблеми с бойлера.