пон фев 10, 2020 1:02 pmton4o_1028_bg написа:При мен се трупаше постоянно миналата година , сменихме пелетите с украински , вече не се трупа, самата пепел има и по кафяв цвят , старата беше сивкава , новата е кафеникава, останаха около половин тон от миналата година, когато ги започнахме пак се трупаше , остана едно чувалче , направих я да се почиства на 1 час за 60 секунди иначе се запушваше, прави буци от пепел в пепелника в предната част , добре че с новите го няма това , преди не можеше да се пуска на 5 степеннед фев 09, 2020 9:47 pmVasil1234 написа: Някой пробвал ли да изолира водната риза на камината с цел да отделя по малко топлина в стаятаТо се предлага тази опция с каменна вата, ама дали е ефективно, дали по бързо загрява водата, интерсно е,ако има някой да сподели наистина...
Имам и въпрос към всички с камини, при вас пепелта струпвали се отстрани на лигенчето за пепел в горивната камера. Тъй като при мен в лигенчето е малко а от двете страни е доста и си мисля да сложа две малки ламаринки да стане като улей от страни за да не чистя а само да исхвърлям ама да видим ... кога ще наделеем над мързела..![]()
През колко минути си настроил почистването, но не вярвам при мен да идва от там тази пепел,явно са си такива пелетите. Аз съм го направил през 20мин да е за около 15 секунди.
[/quote]
Мисля че последно е на 10 минути и чисти 12 секунди, но найстина нямам много пепел като се има предвид обаче че всяка вечер си чистя хаванчето тъй като винаги има шлака макар и като си играх последно с малко повече въздух и намаляне малко на пелетите да ми образува по малко но пък ми вдига димните газове много, но пепелта определено за седмица е много малко в лигенчето и от двете страни повечко и е дразнещо защо е тъй ама ще се мисли вариянт.