• 1
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
MishelNikolov - помощник
Здравейте, колеги!
Моля за помощ при избора на фолио при усвояването на подпокривното пространство, защото има много вариации и не мога да преценя на кое да заложа. Покрива е с керемиди, летви, контралетви, паропропускливо фолио и подкован с дъски. Смятам да напълня отдолу ребрата с 10см каменна вата и напречно на тях ще подпълня с още 10см минерална вата и идва момента с фолиото. Насочил съм се към продуктите на Кнауф основно, като се предлагат варианти за парни бариери/напълно непропускащи пара към дървената обшивка/ и активни паропрегради/частично пропускащи/. Моля за съвет!Към кое да се насоча като вариант? Удачно ли е това частично паропропускане в моя случай или да заложа на парна бариера? Блягодаря!
MishelNikolov - помощник
Някой запознат? Моля! :)
шоп - майстор
Пълна парна бариера задължително щом помещението ще е обитаемо.
MishelNikolov - помощник
Благодаря за включването! А каква е идеята на тези активни парни бариери? Получава ли се някакво дишане с тях или са ала-бала,но за повече пари?
вт апр 11, 2023 4:36 pmjuliet777 написа:
пон авг 19, 2019 11:30 amvmm написа:
Здравейте,

Тази тема има за цел да разгледа различните начини, по които можем да усвоим подпокривно пространство в къщата. На теория - добре, но на практика може да се окаже наистина трудна задача! :?

Ето защо ще се радваме да обсъдим:
  Ценни идеи за усвояване и разпределение на таванското помещение; Може ли то според вас да се превърне в допълнителна спалня, детски кът, домашен офис или пък работилница? В какво сте превърнали вие таванското помещение в своята къща?
   Какво трябва да знаем, преди да започнем преустройство на подпокривното пространство? За какво не бива да забравяме при планиране на ремонта?
    Препоръки за методи на изпълнение и използвани материали; Какви са трудностите, с които се сблъскахте при преустройството на таванското помещение? Какъв тип изолация сложихте? От кои материали останахте доволни и какви са техните специфики на приложение при изпълнение на ремонта?on her blog about spirituality

    Споделете своя ценен опит, снимки и идеи, така че да развенчаем мита, че таванското помещение е само тъмна и прашна ниша у дома, в която натрупваме непотребни вещи и стари мебели. :)
    Utilizing under-roof space can significantly increase living space and add value to a home. It's important to plan carefully before remodeling, considering the purpose of the space and potential challenges. Effective insulation and the right materials can make a big difference in the final result. Sharing experiences and ideas can help transform an overlooked attic into a valuable and functional part of the home.
    Не разбирам какво имаш предвид, но изолацията е важна във всяка къща.
    n_a - МАЙСТОРИЩЕ
    пон юни 05, 2023 2:05 pmevegenmarku написа:
    ...
    Не разбирам какво имаш предвид, но изолацията е важна във всяка къща.
    Летящ старт, а :lol:
    Добре дошъл
    • 1
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13

    Тема "Всичко за усвояването на подпокривното пространство - идеи, методи, материали" | Включи се в дискусията:


    Сподели форума:

    Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

    Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: