пон фев 18, 2019 11:27 ampavlina_gg написа:Планирай разположението на котела умно, не е въпросът да усвоиш даден шкаф, защото се чудиш какво да го правиш. Иначе поставянето на котела в кухнята е много удачен вариант, но не виждам как би се побрал в долен шкаф.съб фев 16, 2019 12:12 pmMascar написа: Моят котел е монтиран в стенен гардероб с плъзгащи врати в коридора.Може да помисля за този вариант, благодаря, Mascar!![]()
Smarin написа:Писах и преди, между кухнята и коридора е моят. В ниша, срещу килер. Ти казваш, че имаш предизвикателство с пространствата, но какво ще рече това? Къде са изводите за котела? Или не са направени още?Привет, SmarinПредизвикателствата с пространствата ще рече, че имам сравнително тесен Г-образен коридор. Не е съвсем да не може човек да мине през него, но примерно ако реша да копирам идеата на Mascar за гардероб с плъзгащи врати и вътре да е котелът, ще си трябва известна реорганизация. Която може и да е добре дошла, тъкмо да се вкара малко ред. В същото време кухнята ми е двуредна, с шкафчета на долен и горен ред. Имам един шкаф, който беше определен за миялна машина, но си остана само с определението и сега е малък склад. Изводи за газов котел нямам направени още. Не съм сигурна дали е възможно да се направят в този въпросен шкаф, като се има предвид, че е на долния кухненски ред. И дали е важно котелът по-нависоко да се монтира, това повлиява ли ефективността на топлоотдаването му...
Освен за самия котел (като тяло), трябва да предвидиш и някакво пространство около него. Ако котелът ти е висок приблизително 840 мм и ако отделиш още 200 мм за тръбите и другите детайли, то общата височина ти се получава към 1040 мм, без да броим самия шкаф - той вероятно има някакво отстояние от пода? Оптималната височина за долен кухненски шкаф е около 90-92 см, не знам колко високи са твоите шкафове, но дълбоко се съмнявам да са метър и триста примерно.