вт фев 12, 2019 5:23 pmvili написа:Честно казано, беше ми станала каша в главата покрай това кой вид газови котли (едноконтурни или двуконтурни)пон фев 11, 2019 2:47 pmpavlina_gg написа:Аз лично нищо не разбрах от тоя въпрос.съб фев 09, 2019 9:29 pmhammerhead написа: Едноконтурния осигурява по-голям дебит на топла вода през бойлера, но има топлозагуби. Двуконтурния няма подобни загуби но дебита е ограничен от максималната мощност. Тоест ако искаш комфорт - едноконтурен, ефективност - двуконтурен.Тоест при едноконтурния струята на водата е достатъчно силна и топла, но се изхабява повече вода? А при двуконтурния температурата на топлата вода зависи от това колко силно е пусната струята - колкото по-силна, толкова по-малко топла и съответно се изразходва по-малко количество, ако човек иска достатъчно топла вода? Правилно ли разбирам?![]()
По принцип обсъждаме тук разхода на газ, разхода на вода си е отделна драма, която не касае пряко газовите котли. Пробвай да преформулираш.
![]()
се ползваше И за отопление на вода, освен за отопление, та оттам забих в посока на водата и нейния разход.
Ама така забих, че и аз сама не мога да се разбера какво съм питала.

Както и да е, успях да си изясня водната драма. Сега имам друга - къде точно да монтирам газовия котел.

Май споменах вече, че пространствата вкъщи са предизвикателство. Тези, които вече си имате газови котли, в кои помещения
сте ги монтирали - коридор, кухня, другаде? Всякакви идеи и подсказки са добре дошли!