Връзката между 2 свята
Здравейте, незнам тук ли е мястото на темата ако не е моля да ме извините. Имам някъква „китайска” врата с вграден звънец в нея който е на батерий. И един ден просто спря въпроса ми е как се води този звънец и може ли да се закупи от някъде. След като спря го отворих и всичко вътре в него се беше раздуло и подпухнало от влага. Чак се учудвам как е работил преди това.
Andri01 - майстор
"...Имам някъква „китайска” врата ...". Имах някЪкъФ боб ,ама го изядохме и свърши :(. Тъй,чИ нема нищо за хвъргане! Единствения нормален съвет в това положение е: сменяй апартамента . :?
naB4o - специалист
Аз щях да напиша нова врата да купува...
Не вярвам да се продават нови звънци, освен на местата, където продават тези батаци. Може да имат бракувана или за части и да имат такава чаркалащина.
lov - майстор
Аз се сещам за каква врата и какъв звънец става дума. Питащия просто се е доверил на калпавата батерийка която е била сложена вътре и тя е протекла.И вероятно зумерчето и бутона са здрави и заминал само бокса за батерията.По точно неговите пластини.
А от къде и аз не знам но бих се опитал да сложа нещо ново в стила на форума. Подмяна на контактните пластини с нещо подходящо. Може от някоя играчка на батерии. Старо дистанционно и т.н. Иначе обиколка по магазините за резервни части и подбор на това което може да се завре там и пригоди.
LazarGanev - "Велик майстор"
И съвсем логично е темата за звънеца да се намира в раздел "Коридор" - та нали звънеца е в коридора :-D
Благодаря за отговора. Единствено бутончето е здраво. Всичко друго се е разкапало, пътечките на платката почти ги няма.
kozl - майстор
Те едно предложение в стил "направи си сам".
Е думата мелодичен в тая схема е под преувеличена хипербола, но все пак звънец. Па мое и да мое да се вмести във вратата.

Но пробвай да е свържеш с вносителите на такива врати за да питаш за резервни части. Имах случай преди години бяха взломили китайски врати в недовършена сграда, та чак потрошили брави и украли обкова, вероятно за скраб. Е врати не сменяхме, вносителите доставиха нови брави и обков. Освен звънци в крилото на вратата, в дръжките на вратите имаше бутон и светодиод да светне към патрона за секретния ключ.
Екстри дребни и омайни, но за жалост са недълготрайни :-D
Мерси точно това гледах и смятам да го поръчам. Ще видя какво ще се получи.

Тема "Звънец" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: