• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
djogobg - специалист
Съседите не са питали във форума, не съм им дал съвет, как да реагират :)
hidrazin - майстор
Те па съседите щото много прости за да не прогледнат и да се съгласят...
:partyman:
chapara - майстор
Темата изпростя, ще евеме катерички във въздуха.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет окт 03, 2024 11:22 pmchapara написа:
Темата изпростя...
Що бре, как почнА?
пет окт 04, 2024 4:01 amn_a написа:
чет окт 03, 2024 11:22 pmchapara написа:
Темата изпростя...
Що бре, как почнА?
Щото само той и неговите теми умни.

Едно време ни казваха- очите се плашат, ръцете не.
Просто трябва да се подхване отнякъде с чук, перфоратор, къртач........
Ако го няма куража и инстструмента, има си хора дето ще я свършат бързо и качествено.
dimitrovs - напреднал
Благодаря на всички, които се включиха!
Оценявам отговорите на всички, в една или друга степен!
Прави ми впечатление, понеже доста чета и чуждестранни форуми, че когато там някой зададе въпрос, обикновено са единици, да не кажа почти липсват хората, които някакси подхождат с "пренебрежително, иронично и т.н." отношение към задаващия въпрос.
Почти в повечето от случаите, този, който задава въпроса или няма понятие от проблематиката, или има известни колебания (както е в моя случай) относно това как би било възможно да се направи нещо.
Наясно съм с повечето коментари, че е важно колко е голям отвора, на каква височина е, каква е плочата и т.н.
Уверявам ви, че съм отчел всичко това, и затова задавам въпроса - отвора е достатъчно голям, водомерите и крановете са точно на отвора и има място да се вкара спокойно ключ за работа или флекса, примерно.
Отвора бе направен така, по мое искане, че да може да се действа спокойно при евентуална смяна на щранговете, но за съжаление, въобще ми излезе от главата, че долу в тъмната шахта, някой "гений" от строителите е решил вместо да остави нормална шахта, да излее плоча!
И затова попитах, дали някой се е сблъсквал с този проблем, и ако да, как го е решил, или пробвал да го реши най-безболезнено - просто ми трябваше да ми подхвърли някой някакви варианти, за които понякога човек просто не се сеща!
Благодаря на всички още веднъж, независимо какви им бяха отговорите!
Нядавам се дискусията да продължи!
Благодаря!
пет окт 04, 2024 10:53 amdimitrovs написа:
...но за съжаление, въобще ми излезе от главата, че долу в тъмната шахта, някой "гений" от строителите е решил вместо да остави нормална шахта, да излее плоча...
В предното го спестих, но при такава критика и последваща подобна, няма как да се въздържа.

Млад колега, с почти никакъв опит в тези неща, се оплакваше точно от такава незатворена шахта.
Търсеше съвет как да я затвори така, че освен течението с разните миризми и мухъла, свистенето през ревизията при бурен вятър, да възпре и хлебарките.
А сега де, кой е за ирония, сарказъм, подигравки??? Накрая всеки с болката си и вижданията си.
А ако ви съберем въпросите на едно място как ще изглеждат нещата отстрани?!

Ето, дискусията продължава, в съвсем градивен тон.
kozl - майстор
Трифоне изпреварил си ме.
Е аз съм от "гениите" :-D
Ако не е замонолитен отвора, това за нас "гениите" е пропуск.
Качеството на замонолитване е друга тема.
Откак са пластмасовите тръби замонолитваме с изолацията. Това позволява да се прекара нова тръба без да се кърти. Ако отвора в куфара е малък тръбата с дължина на етажната височина трябва да се огъва, за да се изниже през отвора в замонолитката без да се кърти. За по-тънки тръби става, за по-големи диаметри или стабилизирани тръби - мъка или невъзможно.

Ма как да обясняваш на такива "отворковци", за които замонолитката е плоча, а строителите "гении".
А сега ние "гениите" ги предаваме апартаментите само с тръби и замонолитка. "Шахтата" я оставяме за отворковците да си я шахтират.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на вертикални щрангове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: