• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
torbalan - Дървен философ
Ако пък разбрах нещо.
Но, ако ще къртиш с цел добавяне на височина - пробии, това което ще къртиш, на няколко места - по ъглите, по средата на стената, по средата на стаята. Да не се окаже, че някъде е 10 см, а някъде 1 и няма никакъв смисъл да къртиш.
Donk98 - помощник
Ами единият избор е да премахна плочките от едно време, не знам как се казват, но са много здрави при няколко проби да извадя една и са дебели около 2см и под тях има замазка като тук идеята е да се свалят и да се направи изравнителна замазка и да се положи гранитогрес като така ще дойдем на същото ниво което в момента и няма да се качваме нагоре.

Другият вариант беше да се премахне стаята отгоре, която е 3х4, но просто е много сложно защото върху нея се държи голяма част от покрива и честно казано ни е излишна, но мисля че си отваряме прекалено голяма работа. Дойде една бригада хора, обсъдихме въпроса и пичовете пожелаха 2500 лв минимум, за да я изкъртят, то едно на ръка че ще я изкъртят ами и аз да си поема ангажимента с извозването на отпадъци и ако в процес на работа което със сигурност ще стане да взема греди за да може да укрепят покрива.

Мислехме го и мисля, че най-добрият вариант е да приемем тази височина, все пак няма да играем по масата или стола.., но все пак е добре да се допитам и до други по-запознати с тази тема.

Не знам дали е решение примерно да се направи метална рамка и да се изкърти пода на малката стая отгоре..
chapara - майстор
Не пипай покрива, ако не е за ремонт! Да не остнеш с къща, но без покрив, както сочи статистиката за Б-я. Едно помещение никога не е в повече.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет мар 14, 2025 6:53 pmDonk98 написа:
да се изкърти пода на малката стая отгоре
Можеш ли да снимаш пода на тази, малката стая изотдолу, сиреч да снимаш тавана на долната стая. Също и снимка на пода на долната стая, с интересните стари плочки, ако можеш, разбира се
  • 1
  • 2

Тема "Къртене и нов под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: