Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте,

Имам окачен таван на около 8см с 5см вата и където минава профил е малко по-стегната. Искам да изместя кабела на лампата с 60см и се чудя дали има някакви тънкости при местенето - не ме интересува ел частта, а самото прекарване на кабел между стара и нова дупка. Новата дупка се намира след един от профилите, което допълнително усложнява ситуацията. Мислих да търся ендоскопска камера и да гледам през дупките докато се опитвам да набутам новия кабел, а другия вариант е да направя 2-3 дупки през 20см за водене един вид, какво ще кажете?
brum - майстор
Пробвал съм с камера, ама за канали. Нищо не се вижда. Подозирам, че е заради фокусното разстояние.

Най-добър успех съм имал като отворя втора дупка и с твърда тел почна да търся първата дупка. После връзвам кабела за телта и го местя. Това обаче си заслужава усилията ако няма да се затваря старият отвор. И работи ако дупката е 5-6-7 сантиметра. На 2см дупка която е колкото да мине кабел ще е изключително трудно да пробуташ телта до първата дупка.

Предполагам ще затваряш старият отвор. Ако да - ще шпакловаш и боядисваш. При това положение отвори още 1-2 места за да си улесниш работата.
Ще я затварям старата, да, тъй като не е на удобно място спрямо кухненската маса. Съвсем скоро приключихме с ремонта и боядисването и сега ще трябва да опитам да оправя само това място и се надявам като боята е сравнително нова да не се вижда толкова.
krasi92 - майстор
щом смяташ че 60 сантиметра ще ти свършат работа си направи новата дупка която само за полюлей трябва да е малка но 20мм е достатъчно. На мястото на старата бих сложил някаква луничка или фалшив датчик за дим примерно. Купкуваш еди кабелен канал 10х10 и с капака му си прокарваш кабела. За целта първата дупка трябва да е по широка за да се виждат нещата.

Тема "Местене на кабел на лампа в окачен таван с вата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: