• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 73
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
нед яну 29, 2023 11:00 pmskostadinov написа:
нед яну 29, 2023 10:53 pmVirtex написа:
пон яну 23, 2023 12:05 amresistbody написа:
За гофретата... преди години сложихме при ремонта на тая къща... тая година исках да изтегля +1 САТ5.. нищо не помръдва... явно си има техника на полагането...

Че и аз отнесох тази греда - уж гофрета, но вътре кабелите нямат желание за движение след полагане :-D
Ами ако се ползват правилните гофрета с правилните диаметри и не се претрупват с повече от количеството, което могат да поемат не виждам как да не може.
Гофре Ф29мм; cable with tensile strength 1000N;
От кутия до кутия права линия.
Въпроса е как ще вкопаете Ф29 с външен диаметър 34мм?
И защо изобщо вкопавате?

Прикачен файл:
QW1.jpg

Прикачен файл:
QW2.jpg
QW2.jpg (98.07 KиБ) Видяна 452 пъти
kivanov - специалист
Аз тая работа с прекарването на допълнителни кабели в положено гофре съм я отписал :-D
skostadinov - специалист
пон яну 30, 2023 12:10 pmBLUEPUPIL написа:
Гофре Ф29мм; cable with tensile strength 1000N;
От кутия до кутия права линия.
Е гофрета всякакви и всяко си има предназначението. Тръби също има, тъй че за всичко има лек.
пон яну 30, 2023 12:10 pmBLUEPUPIL написа:
Въпроса е как ще вкопаете Ф29 с външен диаметър 34мм?
И защо изобщо вкопавате?
Е как да тълкуваме въпроса ти? Не всеки иска да се огради със стени от картон или предстенни обшивки. В тавана и в пода ясно, но като си с тухли и мазилка в един момент вкопаване се налага малко или много :).
вт яну 31, 2023 11:13 amkivanov написа:
Аз тая работа с прекарването на допълнителни кабели в положено гофре съм я отписал :-D
Е ти нали каза, че няма да слагаш гофрета, така или иначе :) Само гледай с мостовака, като го ковеш да не нараниш някъде изолацията,че после ДТЗ-то ще те мъчи :) А пък ако ще ги слагаш с някви скоби и после ще си с мазилки, ще трябва мазачите да са ТОП, че да не се напукват после от по-дебелия слой, който ще ти е необходим да покриеш скобите.
BLUEPUPIL - майстор
вт яну 31, 2023 11:21 amskostadinov написа:
Не всеки иска да се огради със стени от картон или предстенни обшивки. В тавана и в пода ясно, но като си с тухли и мазилка в един момент вкопаване се налага малко или много :).
Защо? Каква е причината да вкопавате и да мажете?

Прикачен файл:
QW5.jpg
QW5.jpg (100.35 KиБ) Видяна 392 пъти

вт яну 31, 2023 11:21 amskostadinov написа:
Само гледай с мостовака, като го ковеш да не нараниш някъде изолацията.......
Това с коването, все едно не съм го прочел.
Ама защо да е мостовак, а не многожилен?
Кълчи се лесно, полага се в тръби и гофрета,
кримпва се добре, абе с една дума разкош.

Прикачен файл:
QW6.jpg
QW6.jpg (38.46 KиБ) Видяна 392 пъти
skostadinov - специалист
вт яну 31, 2023 12:35 pmBLUEPUPIL написа:
Защо? Каква е причината да вкопавате и да мажете?

Това с коването, все едно не съм го прочел.
Ама защо да е мостовак, а не многожилен?
Кълчи се лесно, полага се в тръби и гофрета,
кримпва се добре, абе с една дума разкош.
Ами ако си прочел. На Краси не му се занимава да прекарва гофрета/тръби и да копае канали, тъй че предполагам ще слага мостов, за да може лесно да се покрие в следствие.
Аз лично ще прекарвам всичко в гофрета/тръби.
А причината да се вкопава и маже мисля, че я обясних. Не всеки обича да се огражда с картон или пък да опакова всички стени с всевъзможни неща.
На кратко казано, различни вкусове и виждания. Ти обаче за пореден път показваш, че трудно приемаш мнение, което не съвпада с твоето :)
nikolov333 - майстор
Според мен е задължително да се вкопае поне по едно гофре с максимално фи до точките където може да се наложи добавяне или промяна в окабеляването. Няма начин да се предвиди всичко с предварително планиране, а в последствие да копаеш канали или да се спъваш в разклонители не е вариант въобще. Аз лично съм набутвал такива снопове в гофре, че не е за разправяне. :-D :lol: :lol:
BLUEPUPIL - майстор
вт яну 31, 2023 12:47 pmskostadinov написа:
Ти обаче за пореден път показваш, че трудно приемаш мнение, което не съвпада с твоето :)
Как да приема мнение (постановка, концепция),
което не е детайлно обосновано и води до увреждане
на интересите на инвеститора. Като проблемът с
фундирането ти.
:wink:

Не стана ясно в тези твои тръби или гофрета,
какъв ще е кабелът, многожилен или „твърд“?
:)
skostadinov - специалист
вт яну 31, 2023 1:46 pmBLUEPUPIL написа:

Как да приема мнение (постановка, концепция),
което не е детайлно обосновано и води до увреждане
на интересите на инвеститора. Като проблемът с
фундирането ти.
:wink:
В случая не виждам чий интереси ще са увредени, след като самия инвеститор съзнателно и информирано е взел решение за нещо :)
вт яну 31, 2023 1:46 pmBLUEPUPIL написа:
Не стана ясно в тези твои тръби или гофрета,
какъв ще е кабелът, многожилен или „твърд“?
:)
В предишните страници вече беше писано по темата с кабелите. Аз ще залагам ПВ-А1/ПВ-А2. То трябва да съм луд в гофрето да вкарвам друго. Това си е тамата на Краси, тъй че да не му я цапаме излишно.
kivanov - специалист
Нещата вървят, но имам проблем с черните каси. Не мога да намеря кой да ги направи все още. Трябва да са готови в понеделник/вторник :) Събота/Неделя ще режа пуренита, защото ми излиза около 3 пъти по-евтино от фирмата за дограма. Фасадата ще слагат Май/Юни според времето, защото трябва да е бездъждовно. Това означава, че вероятно ще напредна вътре преди това. Нямам финално решение за ел. инсталацията. Последните дни са много натоварени за да докарам нещата с дограмата и фасадите до правилното състояние. Качвам малко снимки:
Килер:
Изображение

Гараж с ъгъл за работно бюро:
Изображение

Коридор към гостна:
Изображение

Гостна:
Изображение

Баня/Баня на инвеститорската спалня (в края до стената ще е ваната с изглед към каквото се вижда)
Изображение

Всекидневна с трапезария
Изображение

Една снимка от почивното време на работниците.
Изображение

Забелязвам, че чест зидат 1 ред от стената, а на следващия ден още 3-4 реда и посля пак на следващия ден. Може и да съм се заблудил, но ми се струва, че има някаква идея зад това въртене.
Dessie - специалист
И при мен така започнаха да зидат - първо навсякъде първия ред вчера, днес по няколко реда от всяка стена. Обяснението беше да не тежи много върху пресния разтвор и да се посуче цялата стена във вертикалата
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 73

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: