• 1
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
Надграждането по височина е най-лесното и ще го направиш ако прецениш, че няма достатъчно тяга или много се завихря дима и вятъра го сваля надолу.

Мен лично ме притеснява топло-студено, пожар в комина, вятър или слабо земетресение. Няма да оцелее и ще останеш на студено.
Усилване със CD та е слабичко и няма да го коментирам.. Аз бих подходил като окантя комина с четри винкела минимум 50х50х4 които са скрепени един за друг с шина. На няколко места стабилно захващане към стената на къщата пак с як метал. И накрая изолация.

И пак всичко това е компромис.
radius - майстор
Комина бяга поне 10см, как ще го оправиш с ватата? Доста е нисък и кекав, но това шопа го обясни. Желязната тръба ще е податлива на корозия доколкото съм запознат, но то не е много, щото си направих сам комин ф230 от инокс, който стои засега като паметник.
Евала за мерака да правиш сам, определено имаш доста желание и най-вече смелост. Аз доста повече бих премислил нещата, но някои нямаше и да се захвана от много чудене (напр.пречиствателната).
PIP - майстор
Подкрепям шоп-а за укрепянето, с времето от топлината теракола става на прах, аз ползвах подобни коминни тела и огнеупорен теракол, който след два отоплителни сезона направо се ронеше като прах, добре че комините са ми вътрешни и ги измазах и изолирах в часта под покрива.
Баш Майсторо - специалист
Браво за труда и мерака, много добре става. Гледам че къщата си има съществуващ комин, нямаше ли начин да го ползваш?
Sandman - специалист
Привет!
Благодаря за мненията и насоките!

@шоп Това с ЦДтата е колкото да не го бутне вятъра :lol: Далеч съм от мисълта, че е здрав да удържи земетресение, надявам се да не ни друса. И аз обмислях точно това с винкелите, но по стечение на обстоятелствата все още не мога да стигна до изпълнение. Пожар...дано не става.

@radius Бягат последните три коминки, няма 10 санта чак, колкото се изправи толкова. Ще му е против уроки тъкмо :-D
Имам едно парче почти метър иноксов без изолация, остана от монтажа на котела, та ще го бодна отгоре, трябва само и шапка да му взема да не вали вътре.

@PIP Теракол няма да ползвам, взел съм по-твърдата вата от евтините(50кг) и ще го опаковам директно и отгоре шпакловка. След като го тунинговам с винкели, скоро надявам се.


@Баш Майсторо Да, има комин, даже бяха два. Проблема е, че почват от етажа, от основите нагоре. Единия го бутнахме, останалия се ползва за отдушник на банята и абсорбатора с набита Ф110 тръба, да не ходи влага и гняс в тухлите. Долу го вързах към мръсния канал, ако има нещо да се изтича на правилното място. Котелното е под етажа, трябваше да се избива нов за котела. За по-лесно и за да не е до стиропора решихме да е на разстояние от стената и с някакво по-готово решение.

:respekt:
PIP - майстор
пет ное 25, 2022 2:11 pmSandman написа:

@PIP Теракол няма да ползвам, взел съм по-твърдата вата от евтините(50кг) и ще го опаковам директно и отгоре шпакловка. След като го тунинговам с винкели, скоро надявам се.
Май не ме разбра, имах предвид, че материала с който си зидал материала в резултат на високата температура ще се влоши и ще държи по-малко връзката между тухлите, стените на коминните тела са тънки и разтвора е малко. При мен е измазан с варово/циментова мазилка 2см преди ватата.
 • 1
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23

Тема "Мечтаният дом (стара селска къща)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: