Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
rexxar_tm - напреднал
Здравейте, поредното начинание "направи си сам" и ми трябва помощ.

Подготвям си банята, стените ги изправих, измазах, идва време за пода и тук малко не мога да си представя най добрия метод за създаване на наклон към линеен сифон.
Банята е 165х290см, плочки за под 60х60 гранитогрес, стъклен параван 100см и срещу него сифон 55см.
Червените линии са къде аз си мисля, че трябва да сложа майките за наклона и съответните наклони със стрелки, като плочките под паравана ще ги срежа за да задам наклон и ще го скрия с паравана в последствие. Правилно ли е така?

Изображение
MamaMy - майстор
Линейния сифон е за под душа до стената. Тогава и с наклоните е по-лесно.

Прикачен файл

Клипборд_06-09-2026_01.jpg
Клипборд_06-09-2026_01.jpg (26.58 KиБ) Видяна 73 пъти
rexxar_tm - напреднал
Да, такава е легендата, но съм го виждал точно по този начин монтиран на живо, на няколко места. Както и да е, искам да е по средата за да не слагам втори сифон в другата част на банята. По практично е така в моя случай.
Та правилна ли е идеята за разположението на майките, или трябва някаква друга организация?
rexxar_tm - напреднал
Как е правилно да се направи наклона?
iliya_i - майстор
вт юни 09, 2026 5:13 pmrexxar_tm написа:
Как е правилно да се направи наклона?
Промяната в посоката на отичане трябва да е равна на ъглите на плочките. Ако ползваш триъгълни плочки с 45 градуса ъгли си ОК. Другият вариант е да успееш да извиеш плочките в линията на промяна на посоката по диагонал.

Тема "Наклон за линеен сифон (разположение на майки)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: