Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте,

Имам следният проблем с моторна коса тример Raider RD-GBC24.
Не иска да запали. Ако я оставя по-дълго време и опитам да я запаля тръгва за около 1-2 секунди и спира...
Интересно е че като сваля пласмасовия капак и завия карбуратора за цилиндъра без капака тогава пали без проблем...(на капака е и смукача).
Забелязах, че между карбуратора и цилиндъра има някакво уплатнение (хартиено ли е картонено ли е... не мога точно да го определя, но е нещо такова), което при мен беше леко скъсано, а в последствие от махане и слагане се скъса през средата...Самото уплатнение е залепено за карбуратора
Мисля че е нещо подобно на това:
Изображение
https://www.valerii.com/garnitura-mezhd ... 0%B8%D1%82
Въпроса ми е дали това е проблема и ако сменя уплътнението косачката ще запали??
Дали ще проработи без уплътнение и ако да това дали няма да доведе до някакви други повреди??
Ако не е в уплътнението то тога какво може да е ?
Николов Н. - специалист
Клингерит. Без него няма да работи - ще гълта въздух. Вземаш скъсаното и с него в сервиза. А може и някой гаражен майстор да ти го направи по старото.
kr1100 - майстор
пон юли 22, 2024 5:55 pmНиколов Н. написа:
Клингерит. Без него няма да работи - ще гълта въздух. Вземаш скъсаното и с него в сервиза. А може и някой гаражен майстор да ти го направи по старото.
И да е масло/бензиноустойчив упл. материал.
Ако авътота е от Варна да ми пише
е му дам упл. м-л, може да му и резна гарнитурата
I think the torn gasket is very likely the source of the problem, because even a small air leak between the carburetor and cylinder can completely affect the fuel-air mixture and prevent the engine from running properly. The fact that the brushcutter starts when the cover is removed makes me suspect there may also be an issue with airflow, choke alignment, or pressure around the carburetor assembly.
Veck IO

Тема "Моторна коса тример не пали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: