Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
agj - майстор
съб авг 13, 2022 3:24 amLisko написа:
По аналогична тема си говорехме с приятел тия дни. След години опитване на различни марки и цени накрая бил стигнал до следния извод - отиваш вика и купуваш най-скъпата боя. Като сметнеш колко ръце и какъв краен резултат - накрая ще ти излезе по-изгодно отколкото да купуваш евтина. Откак стигнал до това "откритие" си действал все така и нямал никакви проблеми.
Не мисля че това е най точния и верен съвет. Най скъпото не винаги е най доброто, и това се отнася не само за боите...
vlax - майстор
съб авг 13, 2022 8:10 amtorbalan написа:
пет авг 12, 2022 10:05 pmvlax написа:
...А защо е по-евтино от Лекото не знам...
На Леко-то му плащаш и рекламата.


Прав си.Ама аз от де да знам като правя ремонт по на една стая писах на всеки 6-7години.Това не е малък период.Въведения нови бол.Едно време Борото беше най-скъпо и супер,ама много години минаха от тогава,клона е един,ама маймуните станаха много.Де да знам коя маймуна какве е.
Сега предстои лепене на тапети.И после поставяне на ламинат върху дюшеме. :-D :xplode: Няколко пъти се карахме с жената,че по-добро от прясно изциклено и лакирано дюшаме няма,а тя ламинат та ламинат.Е каквото каже жената... :-D Мир да има.Пък и аз съм такава възраст дали ще е дюшеме,паркет,ламинат,плочки вече ми е през оная работах вече. :) Този вариант го играхме преди 7 години,наредих ламинат върху дюшемето в кухнята,държи все още и ми е мирно на главата. :)
:partyman:
Krasi_S - специалист
съб авг 13, 2022 3:24 amLisko написа:
По аналогична тема си говорехме с приятел тия дни. След години опитване на различни марки и цени накрая бил стигнал до следния извод - отиваш вика и купуваш най-скъпата боя. Като сметнеш колко ръце и какъв краен резултат - накрая ще ти излезе по-изгодно отколкото да купуваш евтина. Откак стигнал до това "откритие" си действал все така и нямал никакви проблеми.
И аз съм ЗА горното мнение. Ползвал съм при последното ми боядисване преди 6-7 години някаква "скъпа" гръцка боя и помня, че се работеше лесно с добра покривност. Преди 2 седмици трябваше да боядисвам около 50кв.м. и реших пак да ползвам такава. Нямаха същата, дадоха ми подобна - 2х3л за 90лв. Самата боя стоеше доста гъста. Дават и разреждане до 10%. Реално позволява много повече. Първата ръка я направих с по-гъста боя (разбирай разредена поне 10% :yawinkle: ). След втората ръка ми остана малко боя за евентуални корекции. Та за мен, като тегля чертата на време и пари, тази ми е по-евтината.
amxcs - специалист
чет авг 11, 2022 3:15 pmtorbalan написа:
Ползвам латекс на Vitex. И бял и тониран. В магазина, като го купувам ми казват "И да не забравиш да сипеш 10% вода.".
Ако е тониран - с маркер пише на капака колко вода да сипя.
На Vitex Vi стават ли, защото цената ми харесва, стига и качеството да е ОК? ~ 5лв/1л/10кв
Изображение
Предстои ми боядисване на 100кв.м стени и 40кв.м тавани.
Ще се боядисва на нова шпакловка, 2 ръце ще стигнат ли и какъв грунд да сложа?

Другото което гледах е пак на Vitex Astro ~ 9лв/1л/10кв
Изображение

Апартамента ще се дава под наем, затова търся по-евтина боя, но не искам и да имам ядове с боядистването.
torbalan - Дървен философ
вт сеп 27, 2022 8:04 pmamxcs написа:
....
На Vitex Vi стават ли, защото цената ми харесва, стига и качеството да е ОК? ~ 5лв/1л/10кв
....
На Vuitex, каквото съм ползвал - доволен съм.
Домашен немайстор - специалист
Аз всъщност ползвах латекс точно на Vitex за последните ръце. Нямам голяма база за сравнение, но ми хареса доста повече от Леко Интерина, който купих първоначално - и като разливност, и като покривност, и като мирис и количество ЛОС (главоболия), ако щеш. Та пробвах ViPol, ViPol Plus и Vista, всичките в бял цвят. ViPol не го препоръчвам, защото не е миещ се. Другите два са миещи се и от тях ViPol Plus е по-лесен за работа, а е и малко по-евтин. Проблемът е, че го няма в много магазини. Аз моя го взех от GStroiMarket. Предполагам, че цветните латекси Vi са със същата база като моя ViPol Plus, така че би следвало да се работи по подобен начин с тях.

Аз си разреждах латекса с 20% вода, въпреки предписанията на производителя за максимум 5-10%, защото стените ми са доста "жадни" и не може да се боядиса като хората в противен случай. При толкова вода 2 ръце не са достатъчни. Поне 3 трябва, но все пак не мога да кажа със сигурност, тъй като нито една стена нямам, където всички ръце да са ми с един и същ модел латекс. :mrgreen: А и това е при бял латекс, за цветните може да е различно, не знам.

За грунд ползвах разреждащ се такъв на Grundix в съотношение 4:1, защото излиза евтино. Уж си свърши работата - образува слой върху шпакловката и я заздрави.
chapara - майстор
Vitex, продукта им е супер и за сега! Много съм доволен😉
miroki - майстор
Аз като боядисвах тавана и видях колко е гъста боята, сложих повече от предписаното и се получи. Преди това пробвах с нормалното разреждане и се отлепи гипса на две места.
После като вземах втората кофичка, ми казаха да разреждам повече от написаното на кутията.
Аз ползвах на Оргахим Спирит.

Тема "Доколко може да се разрежда латексът?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: