• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
speka_rs - майстор
пон дек 09, 2024 12:51 pmянко написа:
И при мен е така,входящата вода е с около 2гр. по-висока от изходящия фреон.Въздушния датчик беше 10к,аз сложих 15к,държи водата около32-35гр.с консумация около 400 вата.Как може да се оправи това?Климатика е макс 7,6кв топлообменника е 8кв
Според мен това вече е липса на фреон.

п.с. за топлообемника може би площ и колко пластини е биха били по полезно инфо.
янко - специалист
Пише само чее 8кв с 50 пластини Danfos D22L.Помпата си работи вече два месеца и съм доволен,но ако мога да оправя това няма да е зле
GMadzharov - помощник
Моля за съдействие за преправен климатик в термопомпа.
Преди нова година реших да вдигна температурата малко, като до преди това всичко си работеше нормално, но на жената и стана студено.
Увеличих климатика с 2 градуса и започна да работи нон стоп, без да спира.
Реших, че фреона нещо е избягал и извиках човек да го погледне.
Оказа се, че найстина фреона е по малко и го допълниха, като гледаха да е с плътен поток и без мехури.
След като го напълниха, започнаха проблемите, като обсолютно нищо не съм променял.
Фреона се вдига до около 60градуса, водата почва да се вдига и тъман да стигне температурата която искам, фреона почва да си понижава температурата. Стига до около 38 градуса и си остава на това положение.
Съответно климатика не се изключва, защото не може да достигне температурата на водата.
Остава си в този режим и не мърда.
Не знам какво му стана но досега не е правил такива номера. Винаги си е рабил нормално и е изключвал.
С 32-35 градуса на водата стопляше навсякъде, а сега повече от 26 не може да вдигне. Дори като го увелича на макс, температурата не се вдига.
Какво ли не не пробвах и нищо не става. Местих и сменях сензорите с нови, чистих филтри, като някрая започнах да спирам радиаторите и се оказа, че работи само на 2 от 6бр.
Климатика е Gree Fairy 24 и топлообменник SR-B3-23A-60-4
Моля за съдействие, препоръки къде може да е проблема.
brum - майстор
Да не са паднали значително външните температури и просто да е клекнала машината?
GMadzharov - помощник
пон яну 20, 2025 1:56 ambrum написа:
Да не са паднали значително външните температури и просто да е клекнала машината?
От Пловдив съм и тем. не са падали чак толкова. Според мен, след всичките направени опити, климатика е влезнал в някакъв режим на поддържане на температурата и не излиза от този режим. Предполага софт. му е така зададен. Сега търся да си направя външно управление, за да премахна това от климатика, защото не намирам и не се сещам за друг вариант .
nasttii - специалист
Здравейте, имам за продаване 24-ка грии файери 2 и пластинчат топлообменник фреон-вода KAORI K095S 18B използвани една зима.Ако някои иска да пише ЛС
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Преправяне на климатик в термопомпа Въздух-Вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: