Всички въпроси за вилата.
radius - майстор
Е как може да го сгъна, без да я прегъвам?! Или имаш предвид да не я намачкам на топка?
schuldiner - майстор
Ами не знам каква ти е мембраната, обаче всички са чувствителни на прегъване, особено когато е хладно. Евтините повече. Старите евтини още повече. А прегънати многокаратно по един и същ начин бюджетни мембрани - съвсем... На каучуковите малко талк може би помага, поне така правехме навремето, но за винил, тпо и подобни едва ли ще има полза.
Имам винил 4х4 м, дето го разпъвам веднъж годишно за месец-два под черницата... ами за 15 и отгоре години леко се е "поръбил", но дупки няма, защото не го навивам стегнато, всички гънки са заоблени доколкото е възможно и не е забутан под други тежки натурии. Ама е малко дебеличък и сигурно затова така. Друг, наполовина по-лек, се сдуха за две-три години.
Може би най-правилно е да се навиват /внимателно/ когато е топло, а да се съхраняват на хладно, за да не се деформират от собствената си тежест.
Споменавал съм и за една каучукова мембрана втора употреба, която от 25 години е навита на рула на двора, а първият й монтаж е бил 1966-та. От време на време си режа от нея, абсолютно нищо й няма! Даваха й 100-годишна гаранция и при положение, че вече е над 50, вероятно може да си ги изкара.
bulhomes2 - майстор
Вики, конструкцията ми е на 15 години и не се е преебала. То пък голяма конструкция - една леко къдрава ламарина. Мисля споменах, че донякъде съм го вкопал в земята. Преди имах повече проблеми като го вадех, че напролет земята беше натиснала и начупила тухления зид, с който го бях обиколил. В началото беш с фибран между тухлите и ламарината, но отдавна няма място за него.
Аз също предполагам, че гънките са проблема при прибирането. Няма как да нямаш гънки на 180° с радиус близък до нула. Там фолиото е под напрежение и при ниските температури през зимата явно претърпява някакви втвърдяващи (и окрехкотяващи) изменения, водещи до пукнатини при разгъването.
Изображение
schuldiner - майстор
Мисли мащабно - следващият по-голям и с фаянс :-D
От друга страна... какво е една мембрана? Ще я сменяш ако трябва всяка година, какво толкова...

Веско, какво стана? нали щяхме следковидно да се преброяваме? Като гледам накъде отиват нещата, рискът да стана вегетарианец-въздържател нараства застрашително. Нещо напролет?
bulhomes2 - майстор
Нямам нищо против за напролет. И за на лято, и на есен - все съм съгласен. Ми все по-рядко се забелязвам, че влизам тук. Имаше един друг форум, в който при смяната на собствениците се изнесоха по-активните съфорумци, но там пък въобще не влизам вече.
hidrazin - майстор
пон яну 09, 2023 8:58 pmbulhomes2 написа:
Имаше един друг форум, в който при смяната на собствениците се изнесоха по-активните съфорумци, но там пък въобще не влизам вече.
Веско, бъркаш щатите бре. Тоя форум си смени собствениците... :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
вт яну 10, 2023 4:54 pmhidrazin написа:
пон яну 09, 2023 8:58 pmbulhomes2 написа:
Имаше един друг форум, в който при смяната на собствениците се изнесоха по-активните съфорумци, но там пък въобще не влизам вече.
Веско, бъркаш щатите бре. Тоя форум си смени собствениците... :-D
:partyman:
Ми така де! Това казвам. При смяната на собствениците на тоя форум се поизнесохме в другия. Ма Тани го заеба, па Евгени го осра...
MamaMy - майстор
Весо, страшно точно и кратко описание даде. Кефиш ме :partyman: :supz: :weedman:
radius - майстор
Ми то затова и аз се махнах от там.

Тема "Съвет относно сглобяем басейн" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: