• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
stoiand - помощник
Здравейте,
при ремонт на старо жилище (тухлено), след като свалих тапетите се оказа, че стените отдолу са покрити с винервайс. Майстора който се е заел с цялостното шпакловане, премахна винервайса. Грундира и шпаклова с лепило с мрежа за да заздрави основата (варова мазилка), която според него беше слаба основа, а и на места имаше някои по-сериозни пукнатини. Мрежата вече е готова, но в последствие попаднах на видео в което се препоръчва мрежата да се шпаклова с лепило за топлоизолация. Предполагам заради това че е паропропускливо? При мен обаче е направено с лепило за плочки (бяло еластично). Според майстора няма повод за притеснение, но сега нещо ме гложди, че може да имам проблеми с конденз, мухъл, плесени или си въобразявам? :? Следващия етап е шпакловане с knauf super finish.
preslav - майстор
Не си вкарвай излишни мисли!
kozl - майстор
Ми то лепилото за плочки и това за топлоизолация и двете са на циментова основа и доста идентични по състав, та мисла си че еднакво дишат. Тва за шпакловка на топлоизолации требе да има добавки като фибри, с които да му се увеличи якоста на огъване.
muhala - майстор
Всичко освен теракол е ОК :)
Питай го как нанесе лепилото. Дали е сложил мрежаа и после да шпаклова. Това е грешния начин. Намазва се стената, веднага се слага мрежа и пак се шпаклова върху мрежата. Целта е мрежата да остане изцяло в лепилото.
cvetomir_77 - специалист
От две години работя това в Германия - топлоизолации. Лепилото за топлоизолации садържа стъклени фибри (нишки). Мрежата се поставя (както колегата каза), след нанасянето на лепило върху стената (със зъбен гребен), след което се заглажда с широка маламашка, която е специална за тази цел. Всичко това се прави обаче само на ФАСАДА. За вътре се използват стъклофазерни тапети и нещо от рода на кнауф финиш (тук се казва “Semin” това което ползват). По-късно ще дам линк към видео.
krasi92 - майстор
Кога ще ги стигнем германците като си шпакловаме вътрешните стени с материали за фасада.Ужас.Сега човека да преправя ли всичко или не
kozl - майстор
То тези "тапети" отдавна се продават и тука и едва ли с гипсовата щпакловка ще са по-здрави от стъклофибърна мрежа с шпакловъчна смес на циментова основа.
И ако се ползва за влажни помещения подходящото е цим.шпакловка и финишна такава.
nikolov333 - майстор
По-принцип материалите се нанасят от "силна" основа към "слабо"покритие върху нея, така че циментова шпакловка върху варова мазилка, не гарантира здравина и липса на пукнатини. От опит върху такава основа с "лека" мрежа за изолация и циментово лепило с фибри, фините пукнатини от мазилката се"проектираха" през лепилото и мрежата върху крайната финишна гипсова шпакловка.
stoiand - помощник
Да точно така е нанесено лепилото както сте го описали по горе. Първо лепило, мрежа и след това се шпаклова. Ами надявам се да няма проблеми, майстора обещава, ще си проличи след време :)
nikolov333 - майстор
Преди боята, като грундира още ще се "прояват", ако има пукнатини, грунда попива в тях повече и ги преувлажнява. Стават като мокри жили.. :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловане с мрежа" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: